Forsiden   Hovedretter   Desserter   Syltning   Supper   Salater   Bagning   Får & Lam   Fisk   Fjerkræ   Grønsager    Frokostret    Varme Sovse    Vildt

Lammekølle, farseret











  


Lammekølle, farseret. (8 – 10 personer.)

Lammekøllen er her udbenet og rullet om en fars af hakket lammekød. Lammekødet kan erstattes af hakket kalvekød eller hakket magert svinekød.
1 lammekølle, 1½ – 2 kg
salt og peber
250 g hakket lammekød
2 spsk. rasp
1 æg
½ – 1 dl. fløde
3 – 4 spsk. persille
evt. 1 fed hvidløg
½ – 1 tsk. herbes de Provence (blandingskrydderi)
salt og peber
Til stegning:
50 – 75 g margarine
ca. ¾ l. vand eller bouillon
Sovs:
stegesky
ca., 2 dl. fløde
Ovnstegte kartofler:
1 – 2 mellemstore kartofler pr. person
salt og peber
smør

Udben lammekøllen eller få slagteren til at gøre det og lad gerne skankebenet blive siddende. Bland de hakkede lammekød med rasp og rør æg og fløde i. Tilsæt hakket persille, evt. hvidløg, herbes de Provence-krydderi, salt og peber. Fordel farsen i den udbenede kølle og sy med bomuldsgarn. Krydr med salt og peber og kom margarineklatter ud over oversiden på køllen. Læg den i en bradepande og hæld ca. ¾ liter vand eller bouillon ved. Sæt køllen i ovnen ved 200 grader ca. 1 ½ time. Si stegeskyen ned i en gryde og bring den i kog. Tilsæt fløde, jævn sovsen let og smag til med salt og peber. Lad kødet hvile 15 – 20 minutter, før det skæres i skiver. Ovnstegte kartofler: Skræl kartoflerne, del dem på langs og tør dem. Sæt kartoflerne i en smurt bradepande, krydr med salt og peber og kom lidt smør på hver kartoffel. Sæt kartoflerne i ovnen ved 200 grader 1 – 1 ¼ time. Giv ovnstegte kartofler, sovsen og smørdampede løg og gulerødder til lammekøllen.



Social Widgets powered by AB-WebLog.com.