Vandre tur

Tag på vandretur i Danmark

Elsker du at tage ud i det fri og nyde den smukke natur? Det kan vi godt forstå. Ofte tager folk til udlandet for at tage på populære vandreture, hvoraf især Caminoen er populær. Du behøver dog ikke se udover Danmarks grænser for at finde flotte og naturskønne vandreture. Læs med herunder hvor vi giver dig anbefalinger til, hvor din næste vandretur kan gå hen.

 

Den mest populære vandrerute i Danmark

En af de mest populære vandreruter i Danmark er Hærvejen. Hærvejen er en 500 km lang vandre- og cykelrute, som strækker sig hele vejen gennem Jylland. I løbet af vandreturen vil du kunne opleve nogle af Danmarks flotteste heder, og er du heldig, vil du i den tørre hede kunne finde et spændende dyreliv med blandt andet hugorme og firben. Derudover er der et væld af moser, søer og kilder på vejen og plantelivet er ligeledes fantastisk både forår, sommer, efterår og vinter – hver årstid har hvert sit at bidrage med.

 

Mindre vandreruter i Danmark

Som beskrevet findes der et væld af forskellige vandreruter i Danmark, og du skal finde en, der passer til dine ønsker og behov. Nogle af de smukkeste og mindre omtalte ruter i Danmark er blandt andet Æreskøbing til Søby, Høruphav til Gammelmark og Gudhjem til Helligdommen. De har forskellige længder og forskellige sværhedsgrader, så der skulle være noget for enhver smag. Har du børn med på turen, er det især vigtigt, at du kigger på ruternes sværhedsgrad, så du ved, at de kan være med hele vejen. På den måde undgår i at komme ud på en rute med mange højdemeter eller måske endda en tur, som kræver klatrefærdigheder.

 

Husk det rette udstyr på din tur

Det er vigtigt at have det rette udstyr, når man er på tur i det fri, ellers kan det resultere i skader og ømhed. Vi har nok alle prøvet af få en vabel på grund af forkert fodtøj. Derfor må det vigtigste udstyr på en vandretur være fodtøjet.

Der er dog også andet udstyr, der er vigtigt at have styr på, og det er blandt andet tøjet. Det skal nemlig være behageligt at have på, og det er vigtigt, at det er åndbart og i et materiale, som passer til fysisk aktivitet.

Mange erfarne vandrere sværger til Aclima uldundertøj uanset hvilket vejr, de vandrer i. Det meste undertøj fra Aclima er fremstillet i merinould, som har ekstrem god varmekapacitet, så det kan holde dig varm i selv de koldeste temperaturer. Samtidig med at Aclima har en høj varmekapacitet er produkterne også åndbare, så det altid er behageligt at have på også i sommermånederne.

En jakke som passer til den givne årstid er også uundværlig. Overvej gerne en jakke, som kan holde vind og vand ude, så du kan tåle, hvis der kommer et regnskyl.

Medbring også gerne en rygsæk på din tur, hvori du kan have alt dit ekstra grej. Vælger du en længere vandrerute, er det vigtigt at medbringe en rygsæk med det rette bæresystem, så rygsækken sidder rigtigt på din krop uden at give skader.

Nu er der ikke andet tilbage at sige end: Rigtig god tur 😊Comments