10 Ting Du Skal Overveje Når Du Køber Bil Brugt

Der er en del ting man skal overveje når man skal ud at købe en brugtbil idag. Det skal gerne være en god oplevelse at anskaffe sig en ny bil, og det kan det sagtens være selvom man køber sig en brugt en af slagsen. Der er dog nogle ting man skal være opmærksomme på i købsprocessen, da man ellers risikerer en masse grå hår og måske endda laver en fejlinvestering. Vi har samlet ti gode råd til dig der skal ud at købe en “ny” brugt bil, og de komme her:

1. Vælg det rigtige bilmærke

Det er ikke alle bilmærker der egner sig lige godt til at blive købt brugt. De lækre bilmærker så som Lamborghini og Ferrari kan sagtens købes brugt, da de er designet specielt som samle-objekter der også kan bruges. Du behøver dog ikke skaffe dig en luksus-bil for at være sikret – mærker så som Audi og Ford fungerer også rigtigt godt brugt, da de har et stort bagkatalog af reservedele og bilerne generelt ældes pænt.

2. Tjek for rust

Der er næppe noget der kan dræbe en bil nemmere end rust. Rusten kan sagtens ske at gemme sig, så kig nøje efter.

3. Hvor mange kilometer

Kilometer-tælleren afslører hvor langt bilen har kørt, og det er en god første indikator for dens stand. Det er dog ikke en alt-afgørende faktor, da det i høj grad handler om hvor godt eller dårligt den tidligere ejer generelt har behandlet bilen.

4. Hvor let er det at finde reservedele

Tjek online og på diverse værksteder hvor let det er at finde reservedele til den model af bil du kigger på. Med en brugtbil er der større chance for du snart får brug for reservedele, og ved ældre modeller en øget risiko for at de ikke længere produceres.

5. Larmer udstødningen

Hvis udstødningen larmer kan problemet godt ske at være lille og hurtigt at fikse, men det kan også være en indikation på at der er noget meget galt. Lydt derfor efter og tjek op på det.

6. Tag en prøvetur

Tag altid en prøvetur før du langer pengene over for en brugt bil. På turen kan du mærke om bilen overhovedet er noget for dig, og se om alt fungerer som det skal.

7. Er der noget der rasler?

Mens du er ude på din prøvetur, så lydt efter om der er noget der rasler. Det er generelt et rigtigt skidt tegn, og hvis du er usikker på hvad der rasler, så er det måske en idé at finde sig en anden bil.

8. Små problemer vokser sig store

Hvis man først har forelsket sig i en brugt bil, kan man godt komme til at tale sig selv til at købe den på trods af mindre “kosmetiske” problemer. Vær dog opmærksom på, at mindre problemer ofte vokser sig større.

9. Kan du stole på sælgeren

Når du taler med sælgeren, så vurdér om det er en person du føler du kan stole på. Det er vigtigt at du føler du får den fulde historie omkring bilen og måden den er blevet brugt på.

10. Prøv at få en garanti

Se om du kan få sælger til at stille en form for garanti, specielt hvis der er mindre skader på bilen der ikke umiddelbart burde volde problemer.

Når du har fundet den bil du gerne vil have, så pas godt på den og sørg for at den holder i din carport hele tiden.

Tilbage til Hay sengetøj