10 Ting Iværksætteren med Vokseværk Bør Overveje

Der er ikke noget helt som følelsen af at have skabt noget, som nu ser ud til at være en success. Når først salgene begynder at komme ind, og man begynder at udvide, kan man ikke lade være med at smile. Det er dog nu man skal holde tungen lige i munden – når en virksomhed har vokseværk, er det let at stable korthuset så hurtigt at det ikke holder i sidste ende. Vi har her samlet ti ting, som iværksættere med vokseværk bør overveje:

 

1. Hold Styr på Kunderne

Lige nu har du måske udvekslet håndtryk med hver eneste af dine kunder. Det bliver svært i fremtiden – men du vil stadig gerne bevare et godt forhold til dem. For at gøre dette, skal du have en eller anden form for CRM system i din virksomhed. CRM står for Customer Relationship Management, og er lige hvad du har brug for.

2. Automatisering og Optimering

Ind til nu, har du kunne have det fulde overblik og styre alting selv. Når virksomheden vokser, kommer det til at stige dig over hovedet. Jo mere du kan sætte ting i processer, og endnu bedre: automatisere, jo bedre vil du være i stand til at bevare overblikket. Det er her et ERP system som Microsoft Dynamics AX bliver rigtigt brugbart, og kan hjælpe din virksomhed langt ind i “voksen-livet”.

3. Dokumentér Processer

Har du nogen ansatte, som din virksomhed er 100% afhængige af? Det er alt for farligt, og du bør sikre dig imod det. Det handler ganske enkelt om at bede den enkelte ansatte om at dokumentere deres arbejde i løbet af en dag, og så bede en anden om at prøve jobbet i en dag ud fra dokumentationen for at se om den har mangler.

4. Outsourcing

Her snakker vi ikke kun om, at sende arbejdet til de varme lande. Du kan sagtens “outsource” til en anden dansk virksomhed. Det handler om at fokusere på jeres kerne-kompetencer inde i virksomheden, og så finde de andre resourcer udenfor.

5. Mad-ordning

Noget der virkelig kan dræbe en virksomhed er lange sygedage, og de kan let komme fra madforgiftning. Tag derfor ansvar for dette problem, og lav en god og sikker mad-ordning på arbejdspladsen.

6. Workshops med Kunder

Du har allerede kunder der er glade for det du laver. Invitér dem til en workshop hvor I kan diskutetere andre udfordringer kunderne står med, og sammen kan komme op med måder din virksomhed kan løse dem på.

7. Workshops med Ansatte

Et godt forhold til dine ansatte betyder alt, specielt i en tid hvor alting går meget stærkt og virksomheden for alvor vokser. Invitér derfor også dem til en workshop, og snak om hvordan virksomheden kan gøre det bedre at være ansat.

8. Team Building

Også forholet de ansatte imellem er nu vigtigere end nogensinde. Arranger derfor team-building ture der kan knytte stærke bånd mellem de ansatte.

9. Fremtidsplaner og Vision

Hav en slagplan for hvor din virksomhed er på vej hen. Hver gang du står overfor svære beslutninger i fremtiden, kan du tage et kig på din plan og vision for virksomheden, og lave den rigtige beslutning ud fra det.

10. Dit Eget Mål

Dit mål behøver ikke være det samme som det du har lagt for virksomheden. Overvej hvad det er du gerne vil: vil du sælge virksomheden for en god sum på et tidspunkt? Eller vil du følge den til du går på pension?