3 byggematerialer og fordelene ved at bruge dem

Nogle byggematerialer er bedre end andre. Sådan er det bare, så det er altså for en gangs skyld helt i orden at diskriminere. Det betyder dog ikke, at alle er enige om, hvilke byggematerialer der er bedst til hvad og hvornår, for slet ikke at nævne hvordan. Meget af det er nærmest religiøst, men der er da heldigvis nogle ting, der er ganske subjektive, så du kan danne dig nogle fornuftige meninger om tingene. Det gælder blandt andet de fordele og ulemper, der er ved at bruge byggematerialerne, men igen afhænger det desværre ofte af, hvad du vil, hvor du vil bygge, hvornår på året og hvordan du foretrækker at gøre det. Der er faktisk mange flere faktorer, men vi har gjort vores bedste for her at give dig noget objektiv info om tre byggematerialer, vi synes er værd at overveje.

Først og fremmest har vi bambus, som er et af de byggematerialer, der for tiden ser den største stigning i, hvor meget det bliver brugt. Det er især fordi, det er et af de mest bæredygtige byggematerialer til dets formål, men det har også noget at gøre med de innovative måder, det på det sidste er blevet brugt til at skabe endnu bedre byggematerialer ved at blande det eller behandle det på en sådan måde, at det kan holde længere og til mere. Bambus er godt for miljøet, fordi det kan gro i de fleste slags jord, ikke dræner alle næringsstofferne fra jorden og har et større forbrug af CO2 end de træer og så videre, der ellers ville blive brugt.

Et andet bæredygtigt byggemateriale, der kan anvendes til stort set de samme formål, er hampebeton. Nogle foretrækker dog at bruge hampebeton til isolering, både med hensyn til varme og lyd, mens resten er træ eller endnu bedre: Bambus. På den måde får du alle fordelene ved begge dele: Lydisolering, varmeisolering, ingen restprodukter, letvægtsmaterialer, brandhæmmende, åndbart og så videre. Det bedste ved det hele er selvfølgelig, at begge materialer ophober CO2 fra atmosfæren, mens de gror, så dit byggeprojekt alt i alt er ikke bare CO2 neutralt, men rent faktisk formår at reducere mængden af CO2 i luften.

Hvis du skal bruge en skillevæg eller lignende, så vil de fleste mene, at en gipsplade er bedst til det formål. Gipsplader ved stark.dk er desuden super billige i forhold til tilsvarende materialer hos andre forhandlere, så alle har råd til dem. Endnu en fordel ved at bruge en gipsplade er, at den er forholdsvis lydisolerende, hvilket jo især er noget, der kan være nyttigt i de store byer, hvor flere og flere danskere flytter hen. Budgettet er stadig er af de største faktorer, når danskere går på jagt efter byggematerialer, og så findes der altså ikke noget bedre end gipsplader.