3 ting alle bloggere ville ønske de havde vist fra start

Blogs bliver kun mere og mere populære år for år, selv om det godt er ved at bevæge sig væk fra de individuelle hjemmesider og hen på de sociale medier. De nye bloggere, der kommer til, lærer desværre sjældent af de fejl, deres forgængere og idoler har begået, men det vil vi gerne rette op på her ved at sætte fokus på nogle af de ting, succesfulde bloggere ville ønske de havde vist fra starten af.

Godt indhold er ikke nok – man skal også aktivt arbejde på at gøre folk opmærksomme på, at man overhovedet eksisterer. Selv hvis millioner eller ligefrem milliarder af mennesker ville have gavn af at læse det, du skriver, så er det ubrugeligt, hvis de aldrig finder din blog. Med andre ord har dine opslag altså ikke nogen værdi i sig selv. Deres værdi stiger dog mere end lineært med antallet af personer, der læser det og får noget ud af det. Grunden til at det stiger mere end lineært er såmænd, at det får en større betydning i folks liv, hvis de kender andre, som har læst det samme opslag – og så lægger det automatisk op til refleksion og perspektivering, når noget fylder meget i ens tanker.

Lad være med at stille dig tilfreds. Det er altid muligt at få flere besøgende og, måske endnu vigtigere, at holde på dem. Det behøver endda slet ikke være så besværligt, som mange går og tror, hvis man blot finder en agillic partner og gør brug af deres services. Nogle vil nok mene, at man skal være en forholdsvis succesfuld blogger, før det kan betale sig at investere i optimering og automatisering af markedsføringen, men sandheden er, at man ikke kan starten for tidligt. Der er altid ting, man kan tweake på, men det er bare ikke noget, de fleste bloggere kender til eller har interesse for, så de her former for automatisering gør, at man kan fokusere på det, man er bedst til og synes er spændende.

Sidst men helt sikkert ikke mindst har vi et problem, som de fleste bloggere støder på: Hvordan tjener du penge på bloggen? Hvis du gerne vil arbejde på din blog på fuld tid, så skal den jo helst tjene dig nok penge til at du kan forsørge dig selv og eventuelt også din familie. Mange tror fejlagtigt, at det kommer helt af sig selv. Det kan det såmænd godt, men så skal din blog altså blive virkelig populær – så populær, at du kan leve at sponsorer og så videre, der kontakter dig. Det sker ikke så tit og så er der det problem, at du måske ikke har lyst til at reklamere for dem, der har lyst til at sponsorere dig. Med andre ord: Læs op på, hvordan du kan tjene penge på din blog.