4 små byer der er værd at besøge

Der er efterhånden ikke mange danskere, der stadig bliver i landet, når det er tid til ferie og afslapning. Det er nemlig blivet mere og mere økonomisk overskueligt at rejse til udlandet, og der finder man jo bjerge og sne eller strande og varmt vejr året rundt, alt efter hvad man har lyst til. Der er dog stadig masser af ting at se og opleve i Danmark, så overvej at blive inden for landets grænser næste gang, du begynder at planlægge en ferie. For at hjælpe dig godt på vej har vi her samlet fire små byer, der er værd at se nærmere på.

Lad os starte med en af de åbenlyse: Skagen. Du har formentlig hørt om skagensmalerne, men der er mange, der aldrig har besøgt toppen af landet, hvor de kendte malere boede. Byen har sin helt egen charme med den specielle arkitektur, hvor du ser gule, røde og hvide farver overalt. Der er desuden mange gode fiskerestauranter med fisk fra begge de to have, der mødes i toppen af Skagen – et sted man bestemt skal besøge, mens man er der. Du kan desuden slappe af i den flotte natur med strande, hvor du kan læne dig tilbage og høre bølgerne slå mod sandet i en søvndyssende rytme.

I det sydfynske har vi en noget mindre kendt by, som på trods af det har nogle ganske interessante ting at byde på. Faaborg har både meget at vise dig i form af seværdigheder og noget at lære dig i form af museer. Der er desuden en gammel kirke og andet helt, som i nogle tilfælde har stået der siden middelalderen. Hvis du ikke passer på, ender du med at holde så meget af den charmerende lille by, at du får brug for en Faaborg ejendomsmægler.

Hvis du hellere vil besøge en af de små øer, er der også meget der, du kan nyde. På Ærø finder du byen Ærøskøbing som med sine forholdsvis mange danske vokaler er nærmest umuligt for udlændinge at udtale. Det er et godt sted at besøge, hvis du vil have en afslappende ferie uden at tage sydpå. Også her finder du museer, hvor du kan lære alt om øens historie.

Vi må selvfølgelig ikke glemme en af de mest populære feriedestinationer i Danmark, hvor der er gode strande og masser af seværdigheder. Løkken har måske ikke den mest spændende arkitektur, da huse og så videre er hvad mange vil kalde typisk dansk. De fleste indbyggere er pensionister, og det hænger nok sammen med, at det er et yderst behagelig sted at bo, hvor alle og enhver kan nyde deres pension. Det bedste er dog de nydelige strande, som er de nok mest populære strande i Danmark, når vi når til sommermånederne.