Bliv endnu smukkere med smykker fra danske smykkedesignere

Kropsudsmykninger kendes fra alle kulturer og har været populære siden tidernes morgen. Kropsudsmykning kan antage utallige former men fælles for dem er, at de har æstetiske og op gennem tiden også rituelle funktioner. Ud fra udsmykningen er det muligt at signalere sociale eller kulturelle tilhørsforhold i forhold til en bestemt samfundsgruppe. Og kropsudsmykning er ligeså populært i dag, som det altid har været og kan gøres på mange forskellige måder. En måde er at gå med smykker som særligt kvinder elsker at fordybe sig i og som mænd elsker at give kvinden. Med forskellige typer smykker til forskellige anledninger kan smykkerne blive prikken over i’et lige meget om du skal til bryllup, på date eller arbejde. Der findes smykker til enhver anledning og i enhver prisklasse. I dag behøver du ikke engang gå ned i til en guldsmed for at købe smykker, da du kan købe alt fra øreringe til ankelkæder og næseringe til halskæder online. For øjeblikket hitter smykker fra danske smykkedesignere både herhjemme og i udlandet. Og med god grund. Om det er smykkedesignere som Georg Jensen, der for længst har slået sit navn fast eller det er yngre smykkedesignere som Orit Elhanati eller Maria Black, så har de hver især noget helt særligt at byde på og formår at overraske i deres nye kollektioner sæson for sæson.

 

Georg Jensen

De fleste danskere kender Georg Jensen, som startede sin virksomhed i København i 1904. Filosofien bag var at skabe demokratisk design med både funktionalitet og skønhed, og man må sige, at Georg Jensen siden starten har fået slået sit navn godt og grundigt fast baseret på unik håndværksmæssig kvalitet og tidløst æstetisk design. De fleste vil da også kunne nikke genkendende til Georg Jensens smukke og yderst populære Marguerit, som har fundet vej til mange kvinders øreflipper eller hængende omkring halsen, mens en anden populær klassiker er Georg Jensens Vivianna-ure. Med Georg Jensen går man aldrig galt i byen.

 

Orit Elhanati

Orit Elhanati voksede op med en dansk mor og en israelsk far, hvilket smukt afspejles i hendes design, hvor de mellemøstlige traditioner forenes og sammensmeltes med de nordiske rene linjer. Det resulterer i nogle tidløse og enkle smykker, som kan anvendes til både hverdag og fest. Orit Elhanati har specialiseret sig i smykker til kvinder af guld dekoreret med diamanter, opaler, rubiner, smaragder og safirer. Første kollektion kom på gaden i 2011, som med det samme tog danskerne med storm.

 

Maria Black

Maria Black er ikke blot en kendt smykkedesigner indenfor Danmarks grænser. Lige fra hendes første kollektion i 2010 har hun tiltrukket opmærksomhed fra prominente trendsettere som Rihanna, Lady Gaga, Beyoncé, Scarlett Johansson og Jessica Alba. Maria Black har en forkærlighed for smykker lavet i rhodineret eller guldbelagt sølv og ædle metaller med diamanter og går ind for tynde, simple linjer med stor enkelthed og elegance. Hendes smykker sælges i mere end 25 lande i Skandinavien, Europa, Asien, USA, Mellemøsten og Australien.