De bedste og smukkeste vandreture i Danmark

En vandretur kan være den perfekte aktivitet, hvis du trænger til at komme lidt væk fra hverdagens stress og jag. Det er en aktivitet, som hele familien kan deltage i. Nogle vælger at tage på vandreferier. Mens andre vælger at vandre enkelte dage eller hele weekender. Uanset, så er en vandretur en rigtig god måde at nyde naturen på, og komme væk fra hverdagen. Der findes mange fantastiske vandreture i hele verden. Den danske natur har også nogle rigtig fine vandreture. Den danske natur bærere ikke præg af de store højdeforskelle. Det betyder dog ikke, at du ikke kan opleve storslået natur rundt omkring i det lille land. Vores land er spækket med områder, der er skabt til vandreture. Vi har lavet et lille udpluk af, de bedste vandreture i Danmark, så du med garanti kan få én på opleveren. 


  1. Hærvejen

En af Danmarks mest berømte vandreture er Hærvejen. Det er en vandretur, der strækker sig tværs over Jylland – fra Nordjylland til Padborg. Ruten er opdelt i forskellige ruter, som du både kan opleve til fods eller på cykel. Den korteste rute er dog 140 km., så vandreturen kræver mere end en enkel dag. Men du har undervejs muligheden for at overnatte i én af de barakker, der ligger langs ruten.


  1. Gendarmstien

En anden populær vandretur er Gendarmstien. Vandreturen strækker sig fra Padborg til Als – ved den dansk-tyske grænse. Ruten er opdelt i fire etaper kaldet; Strand-etapen, Krage-etapen, Tegl-etapen og Bjerg-etapen. De fire etaper udgør tilsammen en rute på 74 km. Vandreturen er særlig kendt for dens varierende landskab og sjældne planter.


  1. Bornholms Kyststi

Solskinsøen byder også på skønne vandreture. Du kan for eksempel vandre langs Bornholms Kyststi, som er en flot vandrerute, der strækker sig over 120 km. Det tager mellem 3-7 dage at gennemføre hele ruten. På ruten kan du blandt andet opleve Danmarks største vandfald, Døndalefaldet på 25 km., mange af Bornholms mindre og større byer, grønne skovområder og store klipper langs Bornholms kyst. 


  1. Fjordstien

Sjælland byder ligeledes på skønne naturområder, hvor én af dem er Fjordstien. Ruten er 275 km. lang. På ruten vandrer du langs kysten med en smuk udsigt ud over Roskilde Fjord og Isefjorden. Der er undervejs mulighed for at overnatte i de mange charmerende landsbyer, som man kommer igennem på ruten. 

Vær at overveje, inden du snører skoene

En vandretur kan foregå i mange forskellige typer af terræn og sværhedsgrader. Men noget af det, du helt sikkert skal overveje, når du pakker udstyr eller vælger beklædningen til din vandretur – er vejrforholdene. Vejrforholdene har indflydelse på, hvad du skal pakke, og hvilket udstyr du skal medbringe. Skal du for eksempel vandre i høj sol og varme temperaturer? Kan en solhat eller kasket og en masse vand være nødvendigt at medbringe. Mens det i mere blandet vejr, vil være en fordel at have en tynd hue, et par tynde handsker og en halsedisse med. På samme måde kan en skaljakke eller dunjakke være rart at have med, hvis vejret et koldt. Mens en Rains regnjakke er en rigtig god idé at medbringe, hvis det er fugtigt eller regnfuldt i vejret.