Det Har Aldrig Været Nemmere at tage på Jagt i Danmark

Hver gang vi støder på noget nyt her i tilværelsen, så virker det altid stort og uoverskueligt. Det er det som sådan også: meget få ting er fuldstændigt simple af natur, og er derfor både store og uoverskuelige for folk, der stifter bekendtskab med dem for første gang. Det vi dog ofte glemmer i disse situationer er, at vi som mennesker er i stand til at dykke ned i et kompliceret emne, og komme op til overfladen med ny forståelse.

Børn ved godt, at der ikke er noget at være bange for. De bliver konstant mødt med ny viden, og elsker at fordybe sig i det og opnå en bedre forståelse af verden. Som vi bliver ældre begynder vi dog at opbygge en vis smag for struktur og orden. Vi kan godt lide at tingene forbliver nogenlunde det samme, og at vi kan lave forudsigelser omkring, hvad fremtiden bringer. Rutine og struktur er selvfølgeligt vigtige redskaber i ethvert produktivt anliggende, men hvis vi bliver for afhængige af dem, så begynder vi at undervurdere vores evne til at håndtere kaos og usikkerhed.

Som jæger har jeg eksempelvis mødt rigtigt mange kloge mennesker, med forstand på vildt komplicerede ting, som er målløse over at jeg er jæger. Nogle spørger nysgerrigt ind til det, mens andre er bange: de føler at ethvert emne de er på bar bund omkring kan bringe dem i en pinlig situation af uvished. Men hvad er der pinligt ved ikke at vide noget om jagt? Der er ikke nogen der er født med et jagttegn i hånden. Alle der har med jagt at gøre, har på et eller andet tidspunkt kastet sig ud i emnet, uden at vide noget som helst om det. Man bør aldrig se ned på, at nogen ikke ved noget: hvis de derimod nægter at lære, så er der måske et problem.

Og lige præcis med jagt, så har det aldrig været lettere at lære om det end det er i dag. Der er hjemmesider som Jagttegn.dk hvor man hurtigt og nemt kan komme i gang med processen til helt lovligt at kunne jage på dansk grund.

Mange tror at det er kompliceret og tager lang tid, fordi der er våben involveret. Selvfølgeligt er prøver med videre der skal gennemføres, men hvis man tager sig tiden til at læse op og forstå reglerne, så er det virkeligt ikke så svært. Informationen er som sagt tilgængeligt på internettet, og det er også muligt at finde ligesindede med en interesse for jagt, som gerne deler ud af deres erfaringer og synspunkter. Det er lidt sjovt, at noget så basalt og naturligt som jagt, kan nyde så godt af internettets eksistens. Men det er nu engang sådan verden den hænger sammen, og det kan vi jo kun være glade for.