En Fremmed Revolutionerede Vores Virksomhed

Nogle gange skal der bare friske øjne til, for at skabe en enorm positiv forandring. Det måtte jeg erkende efter, at en helt fremmed person formåede at lave et enkelt indspark, og fuldstændigt revolutionere vores virksomhed. Det er også en god måde at vise, at små ting kan have store konsekvenser: som ringe i vandet breder ting sig ud, og har effekter langt længere end man lige kan se.

Det hele skete i starten af sidste år, hvor vi havde en helt almindelig arbejdsdag, der lignede de fleste arbejdsdage der kom før den. Det eneste der var lidt anderledes på denne dag var, at det var en anden ung mand, der kom og leverede pakker fra den virksomhed vi bruger til pakke distribution. Han var en energisk gut med halvlangt blond hår, og som nok er den mest ekstroverte person jeg nogensinde har mødt. Han havde aldrig sat fod i vores virksomhed før, og alligevel talte han med alle og enhver, som var han en god ven. Alle kunne lide ham lige med det samme, og jeg var også selv overvældet over, hvor hurtigt jeg følte jeg havde en god kemi med ham. Det sjove er, at denne fremmede mand skulle forandre min virksomhed for det bedre, og ingen af os vidste det på dette tidspunkt.

Mens han var ved at sortere pakker, var min sekretær i fuld gang med at løbe rundt imellem alle folk, for at finde ud af hvornår det bedst passede for os at have et møde. Vi har mange afdelinger i virksomheden, og de har alle sammen travlt med forskellige ting: det kan derfor være svært at finde et tidspunkt der passer med alle deltagernes kalender. Den unge mand lod sig ikke holde tilbage af, at min sekretær så stresset ud: næh, han kommenterede derimod på det overfor hende, og startede en samtale. Jeg tror det var sundt nok for min stakkels sekretær, at få en lille pause og have en rar samtale. Det store skift kom dog, da han spurgte hende: ”Hvorfor bruger I ikke bare et af de der systemer til mødeplanlægning?”. Han var ikke super teknisk eller noget, men på hans tidligere arbejdsplads havde de åbenbart haft et IT system til at håndtere mødeplanlægning: og det var tydeligt for ham, at sådan et system ville kunne gøre sekretærens arbejde uendeligt meget nemmere. Hun spurgte selvfølgelig ind til hvad han snakkede om, og kom straks løbende ind på mit kontor, for at spørge om hvorfor i alverden vi ikke havde sådan et system til at planlægge møder.

Efter at have sat mig ind i det, var det tydeligt for mig: vi skulle have sådan et system, og det kunne kun gå for langsomt. Det har fuldstændigt revolutioneret virksomheden: alting kører så meget bedre, og min sekretær kan fokusere på de vigtige opgaver, uden at skulle stresse over noget, som et computersystem reelt er bedre til.