Få vægge der er et boligmagasin værdigt

Du kender sikkert trangen til at gøre noget ved dit hjem. Du bladrer igennem boligmagasin efter boligmagasin og ærgrer dig over, at dit hjem ikke er i nærheden af billederne på de knitrende sider. Du kan ikke forestille dig, at du kan få skabt så lækker en stil som på de smukke billeder i bladene. Men den fine og unikke stil er muligvis kun et penselstrøg væk.

Når du gerne vil pifte dit hjem lidt op, er maling ofte første skridt. En ny gang maling kan gøre underværker, men måske er du træt af den traditionelle maling, også selv om den fås i et hav af farver. Hvis du gerne vil skabe en fed effekt, samtidig med at dine vægge får nyt liv, så skulle du se nærmere på kalkmaling.

Kalkmaling er den sikre vej til et unikt look

Kalkmaling er blevet populær i mange stuer – og for den sags skyld også i andre rum, hvor man vil skabe et særligt look. Malingen giver et råt og levende udtryk, fordi den er dynamisk og ikke glat som en almindelig maling. Det giver et unikt slutresultat, som du ikke vil se andre steder. Hver eneste væg malet med denne maling har sit eget enestående udtryk.

Forbered dig og få et misundelsesværdigt resultat

Du kan male dine vægge og lofter med kalkmaling. For at få et smukt resultat er det vigtigt, at du forbereder den overflade, der skal males. Der skal være spartlet, og overfladen skal vaskes af. Malingen er tykkere end almindelig maling, så rør den godt igennem og rør også gerne i den undervejs. Og forbered dig så på en vild maleoplevelse, hvor du maler på kryds og tværs, op og ned med en facadepensel.

Gode tips til dit malerprojekt

Da kalkmaling er anderledes at male med, får du her nogle gode tips til projektet:

  • Ingen pauser. Resultatet bliver bedst, hvis du maler hele overfladen færdig med det samme.
  • Sæt dig ind i, hvordan du skal lægge dine penselstrøg.
  • Lad være med at gå i panik, når du er færdig. Malingen skal tørre, før du kan se effekten.