Humor er Magisk Når Du Er På Messe

De fleste af os har været på en del messer i løbet af vores liv, og har nok haft nogenlunde samme oplevelser i det store hele. En af kernetingene som mange kan nikke genkendende til omkring messer er, at de ofte er utroligt kedelige. Arrangører af messer forsøger selvfølgeligt at gøre det til så levende og interessant en oplevelse som muligt, og de gør også et godt stykke arbejde: der er bare grænser for, hvor spændende man kan gøre en messe som arrangør. Dem der står ved deres messestande har en bedre mulighed for at gøre tingene lidt mere interessante, da de kan vælge det rette messeudstyr og forsøge at lave kreative indslag. Der er en naturlig motivation for at være kreative med sin stand, da det vækker opmærksomhed og tiltrækker folk – hvilket er hele idéen ved at have en messestand.

Men i sidste ende, er der kun én ting der virkelig kan skabe magi på en messe, og det er humor. Det er nemlig en ingrediens, der kan tilføjes af alle på messen. Arrangøren kan skyde det ind i sine interaktioner og præsentationer, folk der har en messestand kan gøre det i deres opbygning af standen og i deres interaktion med besøgende, og den helt almindelige besøgende på en messe kan ligeledes bidrage med det. Det er en af de få ting en person der tager ud på en messe kan gøre, for at gøre det til en bedre og mere levende oplevelse for alle.

Det er nok i bund og grund fordi messer har det med at være så kedelige, at en humoristisk person kan gøre så stor en forskel. Man behøver ikke at være professionel komiker for at bringe smil på folks læber på en messe. God humor måles nemlig ikke i forhold til hvad de mest underholdende mennesker i verden kan bidrage med, men i forhold til hvor meget sjovere det er, end den omkringliggende kontekst. Så selv en dårlig joke, med middelmådig timing, kan ske at få folk til at grine højlydt. På en messe der er godt og grundigt sløv, er det nemlig en velkommen afbrydelse af den stive og kedelige stemning.

Så uanset hvad din rolle er på den næste messe du besøger, så vil jeg absolut anbefale dig, at prøve at skyde humor ind i dine interaktioner hver eneste gang du har en chance. Jeg kan godt lide at se noget stand up comedy aftenen før jeg skal på messe, da det typisk får min hjerne rettet hen imod at se humor i stort set alle situationer. Det har gjort mine egne oplevelser med at tage på messer betydeligt bedre, og jeg har gode minder fra stort set alle messer jeg har deltaget i. Det er også en fantastisk måde at møde nye personer på, og gøre et godt førstehåndsindtryk.