Hvordan de mest købte sneakers fik deres navn

Sneakers er noget vi alle ejer og går i. Sneakers findes i mange mærker og modeller. Men hvorfor de egentligt blev opkaldt er ret få mennesker der ved. Sneakers kan bl.a. blive opkaldt efter en person, en episode, en by og lignende.

For neden får du de mest hyppigt købte sneakers historie om, hvordan de fik deres navn. Sneakers kan bl.a. købes i hjemmesiden lykkesko.

 

Converse Chuck Taylor

Converse Chuch Taylor er nok den mest ikoniske af dem alle. Denne sneakers er ret speciel når man tænker over navnet. De fleste ved nok at Chuck Taylor er en basketballspiller. Hans arbejde gik dog også ud på at innoverer i markedet og lignende. I 20 års alderen gik Chuck Taylor til Converse’s hovedkontor i Chicago for at søge om et job. Han blev hyret med det samme og inden få år blev hans navn tilføjet til den sneakers, han har arbejdet længe på. Hans navn lever på den sneakers der bliver solgt for mere end 250.000 gange om dagen. Denne snekaers kan også fås i lykkesko.

 

Adidas Stan Smith

Adidas Stan Smith er kendt for den hvide sneakers. Den får navnet som tak til den amerikanke tennis spiller fra 1960-1980’erne. Adidas Stan Smith skulle faktisk oprindeligt og efter planerne blive opkaldt efter den franske tennisspiller, Rober Haillet, men efter at han stoppede med at spille tennis, droppede de navnet. Et nyt partnerskab blev derefter lavet med Stanley Roger ”Stan” Smith og så blev de første læder tennis sneakers populære. Denne snekaers kan også fås i lykkesko.

 

Nike Roshe Run

Nike’s sneakers designer Dylan Raasch fik opgaven af at fremstille et helt nyt brand af løbe sneakers for under 650 kr. Men samtidigt stadig hamle op med Nike’s krav. Raasch så sig selv som en elsker af meditation og en inspirerende ”Zen Master”. Dette førte til hans research af det originale navn for en ”Zen Master” nemlig en Roshi. Efter en hurtigt ændring i stavemåden for lovlige grunde, blev disse sneakers opkaldt Nike Roshe Run. Denne snekaers kan også fås i lykkesko.

 

Pyma Clyde

Dette er endnu en basketball favorit. Denne sko var meget appellerende for de unge. Skate og hip-hop kulturen tog Puma Clyde til sig tilbage i 80’erne da gadekulturen var på vej. Navnet går dog tilbage til 1973, hvor en professionel basketball spiller, nemlig Walt Frazier spurgte Puma om et par ruskind sneakers. Han ønskede at denne sneakers skulle være bred men stadig heller ej veje meget. Puma opkaldte derefter denne sneakers ”Clyde” efter Fraziers kælenavn, som han fik af en af sine trænere. Han fik dette kælenavn da træneren så en lighed mellem hans tøjstil, der lignede bankrøveren Clyde Barrows tøjstil. Denne snekaers kan også fås i lykkesko.

 

Nike Cortez

Denne sneakers er opkaldt efter historien. Denne sneakers var offentligt gjort tilbage i 1972 til de olympiske lege afholdt i Tyskland. Den originale idé af disse Cortez var allerede på vej tilbage i 1968. Navnet kom dog fra noget helt andet. Navnet går tilbage til den kendte spanske hærføre, Hernando Cortez, der ledede hæren, der førte til faldet af Azteker riget. Hvorfor Nike valgte dette navn er ikke til at sige, men et godt gæt kunne være at navnet passede til Cortez’ vilje til at vinde og kæmpe. Denne snekaers kan også fås i lykkesko.