Hvordan du finder sneakers til børn?

Børn skal have fodtøj. Og børn vokser også hele tiden, så udskiftningen er ofte noget større end ved os voksne. Her er gummisko og sneakers ofte det populære valg blandt børn som voksne.

Sneakers til børn har et design som børn elsker. Og samtidig er det ofte gode sko at løbe og lege i, da sneakers er lette, har god pasform og sidder godt fast om foden så de støtter foden.

Hvorfor?

Kondisko og sneakers er gode til hverdagen, der består af vuggestue, børnehave, skole, leg på trampolin, løbe, lege i have, legeplads og meget andet, hvor skoen måske også bliver brugt til at spille fodbold med, afsæt til at skubbe løbehjulet, hinke og sjippe.

Alt den aktivitet kræver en let sko, hvor en sneakers er lukket, så det er nemmere at holde foden varm, men de fleste kondisko er godt åndbare. Samtidig skal skoen have en kvalitet, der giver god komfort til at bevæge dig, mens du er aktiv. Og alt det, finder du i den sporty type sko.

Lukning?

Sneakers kan findes i størrelser fra de helt små og op til voksne. Her vil lukning med velcro være udbredt i modellerne til de små, hvor snørebånd er den mere almindelige lukning til de større børn og voksne.

Velcro er nemt og hurtigt i forhold til snørebånd. De små kan ikke binde, men vil hurtigt lære at lukke med velcro og være selvhjulpen, når de skal udenfor.

Sneakers brands?

Sneakers kan findes i stort set alle brands, der fremstiller sko kollektioner. Adidas sneakers børn er populære, helt på højde med Bundgaard, Bisgaard, Puma, Nike, Michael Kors, Polo Ralph Lauren, Color Kids, Converse, Ecco, Hummel mange andre mærker.

Sneakers kommer i stort set alle farver, mønstre og designs til de mindre som teenagebørn.

Pasformen

Sneakers skal vælges med en god pasform til drengen eller pigen. Hvis ikke skoen har den rigtige størrelse og pasform, vil skoen gnavne eller barnet skøjter måske rundt i skoene.

Børns fødder vokser relativt hurtigt, hvor 2 – 6 års fødder voksner med ca. 1,5 cm. om året. Du skal også tage højde for dit barns fod. Er han/hun platfodet? Eller har brug for ekstra støtte i sålen? Disse ting skal du altid kigge efter, for ellers kan skoen gå hen og blive dårlig fodtøj.