Krikænder stegte

Krikænder, stegte. (4 – 6 port.)

4 krikænder

salt og peber

6 skiver fersk spæk

75 – 100 g smør

100 g champignoner

2 dl. piskefløde

½ dl. portvin

Krikænderne plukkes eller flåes, hoved og vinger afskæres, indmaden udtages (hjerte og lever anvendes), skylles, aftørres grundigt og gnides ganske let med salt og peber. 2 spækskiver, hjerter og lever af krikænder samt de rensede champignoner hakkes, blandes og samles med et par spsk. fløde, krydres og fyldes i ænderne, som opsættes og ombindes med spækskiverne. Brunes omhyggeligt i smørret i gryde og steger under låg over svag varme ca. 40 min. Da der ikke er væde ved, må man ind imellem se til dem. Tag de mørstegte ænder op og hold dem varme. Skyen tilsættes piskefløden samt et par dråber kulør, får lige et opkog og portvinen kommes i. Ved anretningen fjernes spæk og tråde fra ænderne, som halveres og lægges på et varmt serveringsfad sammen med små bunker af brøndkarse. Lidt af sovsen hældes over ænderne, mens resten gives særskilt til. Serveres med smørristede skiver af flúte.