Dyrebov, stegt. (4 – 5 port.)
2 kg dyrebov
salt, peber
75 g røget spæk
100 g smør
2 – 3 dl. bouillon
Sovs:
40 g smør
4 spsk. mel
5 dl mælk
salt og peber
gelé
Boven, som er den billigste del af vildtet, afpudses omhyggeligt, alle hinder fjernes og den ombindes med det tyndt udskivede spæk. Brun dyreboven i ovnen ved 250 grader i 8 – 10 min. Hæld 2 – 3 dl bouillon i bradepanden når den er brunet, dæmp varmen til 160 grader og steg boven færdig i ca. tre kvarter, dryp boven jævnlig under stegningen med skyen som dannes i bradepanden. Smelt smørret i en gryde, rør melet i til det slipper gryden og tilsæt mælken og skyen fra bradepanden af et par gange, til sovsen har en passende konsistens, smag til med salt, peber og gelè. Ved anretningen: fjern spækket, skær boven fra benet med en skarp kniv. Skær kødet i skrå skiver på ca. 1 cm tykkelse. Serveres med små pillekartofler og waldorfsalat til.