Normannerdue med cidersauce

Normannerdue med cidersauce. (4 port.)

4 duer

½ tsk. salt

1 drys kværnet hvid peber

2 gulerødder

75 g knoldselleri

1 porre

1 gult løg

smør

5 dl. hønsebouillon

5 dl. æblecider

1 knivspids timian

2 laurbærblade

2 dl. piskefløde

1 æble

Skær brystfileterne af duerne med en smal, skarp kniv og læg dem til side. Skær skrogene i grove stykker. Skræl og skær gulerødder, selleri, porre og løg i mindre stykker. Brun skrogene i smør på en stegepande. Tilsæt salt og peber og læg dem i en gryde. Svits grønsagerne i smør i stegepanden og hæld dem over i gryden. Tilsæt bouillon og cider samt krydderier og lad det koge i ca. 40 minutter. Si kraften og skum den godt. Kog kraften ind til det halve. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Hak æblet i små stykker og rør det i saucen. Steg duefileterne i smør på stegepanden i ca. 5 min. på hver side. De skal være svagt rosa indvendig. Stegetermometret skal vise 65 – 70 grader. Server duen med saucen og rodfrugtrøsti.