Fiskesuppe
375 g udskåret fisk
2 porrer
2 tomater
200 g kartofler
salt, peber
timian, persille
laurbærblade
1 æggeblomme
½ dl. fløde
1 liter vand
1 spsk. smør
1½ spsk. mel
Tomaterne skoldes og flåes og skæres småt. Porrer og kartofler skæres ligeledes småt og kommes i gryden med smørret. Det omrøres nogle min., så drysses mel over, og afvredne persillestilke, timian og laurbærblade samt salt og peber tilsættes og omrøres. Vandet skænkes på, og suppen småkoger ca. 20 min. Den udskårne fisk tilsættes, og kogningen fortsættes på svagt blus 6 – 8 min. til fisken er mør. I terrinen røres æggeblomme og fløde med det hakkede persille. Suppen øses over, mens der piskes, og fyldet tilsættes forsigtigt til slut. Foruden det øvrige fyld kan tilsættes muslinger og rejer.