Kalvebryst i lys sovs

Kalvebryst i lys sovs. (4 port.)

1 kg kalvebryst

1 spsk. mel

100 g smør/margarine

salt

2 løg

2 gulerødder

2 – 3 stilke blegselleri eller et lille stykke selleri

½ kg champignoner

2 spsk. citronsaft

1 æggeblomme

1 spsk. fløde

1 bdt. persille

Kalvebrystet deles i passende stykker, som vendes i melet. Smørret/margarinen smeltes i gryde uden at brune – tilsæt evt. et par skefulde vand for at undgå dette. Kødstykkerne vendes i fedtstoffet, krydres med salt, og derpå tilsættes de pillede og hakkede løg sammen med de istandgjorte og fint snittede gulerødder og blegselleristilke (eller selleri). Der omrøres lidt, inden der kommes så meget kogende vand ved, at kødet lige er dækket. Lad det snurre under låg og over svag varme i ca. 1 ½ time. De rensede og tyndt udskivede champignoner dampes i en lille klump smør, inden de tilsættes retten, og det hele snurrer sammen de sidste 5 – 6 min. Sovsen smages til med citronsaft og legeres med æggeblommen sammenpisket med fløden. Anrettes i et varmt lågfad og drysses med hakket persille. Serveres med kuvertbrød eller butterdejssnitter