Oksesteg, marineret. (6 port.)
1 kg skært oksekød
2 spsk. olivenolie
½ dl. rødvin
1 laurbærblad
1 timiankvist
1 løg
salt og cayennepeber
1 fed hvidløg
3 spsk. koncentreret tomatpuré
smør/margarine til bruning
1 smørbolle af 20 g smør og 20 g hvedemel
Oksekødet bankes let og lægges i marinaden, hvortil olien og rødvinen først piskes sammen, og derpå tilsættes laurbærbladet, timiankvisten, det hakkede løg, lidt salt, 1 drys cayennepeber, det flækkede hvidløgsfed og tomatpuréen. Kødet skal trække i marinaden i 10 – 12 timer, tages op, aftørres og brunes i smørret/margarinen, til det har en fin, sprød skorpe. Drysses med salt og spædes med den kogende marinade tilsat så meget vand, at der bliver ca. 4 dl. i alt. Skal småsteges under låg i ca. 2 timer. Evt. skal der under stegningen spædes yderligere med lidt kogende vand. Når stegen er færdig, hældes skyen fra, sies, bringes atter i kog og jævnes med smørbollen. Serveres med kartoffelstrå.