Oksemørdbrad helstegt

Oksemørbrad, helstegt. (6 port.)

1 kg oksemørbrad

salt og peber

smør/margarine til stegning

Oksemørbraden må afpudses omhyggeligt for alle sener og hinder, for at kødet kan holde faconen under stegningen. Stegen gnides med salt og peber og brunes godt på alle sider i gryde i smør/margarine. Steges under låg og over svag varme i ca. 20 min. Nøjagtig stegetid er vanskeligt at angive, dels afhænger den af kødets tykkelse, dels af hvor rød stegen ønskes. Dog må den ikke steges så meget, at den bliver grå indeni. Ved anretningen udskæres mørbraden i passende skiver, som lægges på et varmt fad og garneres med kartoffelchips og en enkel grønsag som f.eks. rosenkål, gulerodsstænger, små grønne bønner. Serveres med bearnaisesauce, madeira sky eller blot stegeskyen og høvlet peberrod.