Oksesteg – grydestegt
ca. ½ kg oksemørbradstykke per person
ca. 1 strøget teske salt
50 g margarine
vand
Kødet skylles, aftørres godt og gnides med salt. Til stegningen anvendes en rummelig gryde, det behøver ikke nødvendigvis at være en jerngryde, en god emailleret gryde er lige så brugbar. Margarine kommes i gryden og når det er gyldent, begynder bruningen af stegen. Det er vigtigt, at stegen brunes godt på alle sider. De bedste resultat fås ved at vende stegen med jævne mellemrum – pas på den ikke brænder på. Når stegen er godt brun på alle sider, hældes fedt stoffet fra, og der hældes vand på, så ca. 1/3 af stegen er dækket. Læg et tætsluttende låg på, og lad stegen stå og småsnurre på lavt blus. Beregn ca. ½ times stegetid pr. ½ kg kød. Stegen passer nu sig selv. Blot må man passe på, at skyen ikke fordamper, og stegen brænder på. Skyen sies og skummes helt fri for fedt og bruges til opbagning sammen med margarine, mælk og lidt piskefløde. Dette sidste giver sovsen en vidunderlig blød smag. Smag sovsen til med salt, lidt ad gangen og giv den en let lysebrun farve med madkulør. Bedstemor serverede hvide kartofler til denne ret samt tilbehør bestående af æble- eller ribsgele, tyttebærsyltetøj og asier.