Otterup sildesalat. (4 – 5 pers.)
6 spegesildefileter
800 g kogte pillekartofler
4 æbler
2 syltede agurker
6 spsk. eddike
Dressing:
80 g mayonnaise
2 spsk. kryddereddike
salt
hvid peber
lidt sukker
2 spsk. syltede tyttebær
2 hårdkogte æg
1 løg
3 spsk. kapers
Desuden:
1 hårdkogt æg
persille
Udvand sildefileterne i koldt vand natten over. Tag dem op og dup dem tørre. Skær dem i 2 cm store stykker. Pil kartoflerne og skræl æblerne. Skær kartofler, æbler og syltet agurk i ½ cm store terninger. Bland det sammen med sildestykkerne i en skål. Hæld eddiken over og lad det trække ca. 10 minutter. Rør mayonnaise, eddike, salt, peber og en anelse sukker sammen. Mos de syltede tyttebær gennem en sigte ned i mayonnaisen. Hak æg og løg. Bland det sammen med kapers i mayonnaisen. Hæld den over salaten, der skal trække mindst 10 minutter. Anret salaten i en glasskål og pynt med æggeskiver og persilleduske.