Otterup sildesalat

Otterup sildesalat. (4 – 5 pers.)

6 spegesildefileter

800 g kogte pillekartofler

4 æbler

2 syltede agurker

6 spsk. eddike

Dressing:

80 g mayonnaise

2 spsk. kryddereddike

salt

hvid peber

lidt sukker

2 spsk. syltede tyttebær

2 hårdkogte æg

1 løg

3 spsk. kapers

Desuden:

1 hårdkogt æg

persille

Udvand sildefileterne i koldt vand natten over. Tag dem op og dup dem tørre. Skær dem i 2 cm store stykker. Pil kartoflerne og skræl æblerne. Skær kartofler, æbler og syltet agurk i ½ cm store terninger. Bland det sammen med sildestykkerne i en skål. Hæld eddiken over og lad det trække ca. 10 minutter. Rør mayonnaise, eddike, salt, peber og en anelse sukker sammen. Mos de syltede tyttebær gennem en sigte ned i mayonnaisen. Hak æg og løg. Bland det sammen med kapers i mayonnaisen. Hæld den over salaten, der skal trække mindst 10 minutter. Anret salaten i en glasskål og pynt med æggeskiver og persilleduske.