Ærø rullepølse
På Ærø ruller man rullepølseslaget om en tynd mørbrad. Pølsen koges og presses som sædvanlig.
1 svine- eller kalveslag
1 lille tynd svinemørbrad
2 tsk. salt
1 tsk. salpeter
1 tsk. st. nelliker
½ tsk. allehånde
1 tsk. peber
½ tsk. sukker
2 blade husblas
Saltlage:
1 liter vand
200 g salt
10 g salpeter
2 spsk. sukker
Bred slaget ud. Bland krydderierne sammen og drys dem over slaget. Læg husblasen over, så skiller rullepølsen ikke så nemt, når den skæres. Læg mørbraden på og rul pølsen fast sammen. Bind den godt med bomuldsgarn. Bland saltlagen sammen og læg rullepølsen heri i 8 – 14 dage. Lagen skal dække kødet. Kog pølsen i vand, 1½ – 2 timer, afhængig af størrelsen. Læg derefter rullepølsen i pres til næste dag. I stedet for salpeter kan man bruge nitritslat eller rødsalt.