Hjemmelavede påskeæg af marcipan. (32 stk.)
500 g god marcipan.
75 g nougat
200 g god hvid eller mørk chokolade
Forslag til pynt:
Kandiserede violer
Finthakkede mandler
Finthakket pistacie
Sukkerkugler
Rosiner
En lille smule guldstøv
Man kan både lave påskeæg med mørk eller hvid chokolade. Hak chokoladen og kom den i en lille gryde, som sættes over i en større med vand i. Lad vandet koge lige så stille op – og lad chokoladen smelte for svag varme. Dette kaldes for vandbad. Halver marcipanrullen og skær 32 stykker. Rul marcipanstykkerne som kugler og lav 32 små firkanter af nougaten. Halver hver kugle og tryk nougatstykket ned i den ene halvdel. Læg låget på og tril og form kuglen som et æg. Læg æggene på en bageplade. Vend hvert æg i gryden med en gaffel, til ægget er helt dækket af chokolade.
Sæt æggene en efter en på bagepladen. Pynt med det ønskede drys og lad æggene køle af – til chokoladen er stivnet. Beklæd en æske med silkepapir og læg påskeæggene i.