Landbrød. (1 brød)
Selv om yoghurt er et nyere mælkeprodukt, er det alligevel brugt her, det giver både smag og bedre holdbarhed til brødet.
25 g gær
3 dl. vand
200 g hvedemel (ca. 3½ dl.)
3 dl. yoghurt naturel
3 tsk. groft salt
350 g sigtemel (ca. 6 dl.)
ca. 175 g hvedemel (ca. 3 dl.)
Udrør gæren i 2 dl. af det kolde vand og rør hvedemelet i. Lad det stå tildækket til næste dag. Rør yoghurt og resten af vandet i dejen og tilsæt salt og sigtemel. Bland hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen har en passende konsistens. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning i 3 kvarter. Form dejen til et rundt brød og lad det efterhæve i 20 min. Skær et kryds i brødet og drys et tyndt lag sigtemel over. Bag brødet ved 200 grader i 35 min.