Udgivet i Skriv en kommentar

Mandelkage fra Ravensholt

Mandelkage fra godset Ravnsholt

Denne gamle opskrift på mandelkage stammer fra godset Ravnsholt på Fyn. Den er speciel ved, at tvebakker udgør en vigtig ingrediens.

125 g margarine

250 g sukker

3 æg

100 g mandler

13 tvebakker

3 spsk. fløde

Pynt:

100 g overtrækschokolade

mandler

Rør fedtstof og sukker sammen. Del æggene og rør æggeblommerne i en ad gangen. Skold og smut mandlerne. Hak mandlerne eller mal dem gennem en kværn. Knus tvebakkerne. Rør mandler og tvebakker i sammen med fløden. Pisk æggehviderne stive og rør ca. 1/3 i og vend resten forsigtig i. Kom dejen i en velsmurt randform og bag kagen ca. 45 minutter ved 175 grader. Smelt overtrækschokoladen og glasér kagen, når den er kold. Pynt med smuttede, flækkede eller hakkede mandler.