Sønderjysk Snysk. (4 pers.)
300 g gulerødder
¾ – 1 kg friske ærter med bælg eller 300 g bælgede
2 tsk. salt pr. liter vand
Stuvning:
3 spsk. smør
3 spsk. mel
3 dl. af kogevandet
1 dl. fløde
1 bdt. persille
peber
Skræl og skyl gulerødderne og skær dem i små terninger. Bælg evt. ærterne. Kog gulerodsterningerne i letsaltet vand i ca. 10 min. eller til de netop er møre. Kom ærterne i kogevandet de sidste par min. Tag gulerødder og ærter op af kogevandet med en hulske. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet. Spæd med 3 dl. af kogevandet lidt ad gangen, mens der røres. Hæld også fløden i og lad stuvningen koge igennem få min. mens der røres. Bland ærter og gulerødder i og smag til med salt og peber. Vend hakket persille i eller drys det over, når stuvningen serveres. Der kan vendes en god klat smør i stuvningen, lige inden den sættes på bordet.