Kartofler rillede (Hasselback)

Kartofler, rillede (Hasselback-kartofler). (4 – 6 port

12 store, aflange kartofler

4 spsk. smør

salt

Kartoflerne skrælles, skylles, aftørres omhyggeligt, og hver kartoffel skæres på tværs i tynde skiver, men kun godt ¾ gennem kartoflen, således at den hænger sammen i bunden. Skiverne bredes med forsigtighed lidt fra hinanden, hvorpå kartoflerne smøres udvendig med smørret, så lidt af det kommer ind mellem skiverne. De lægges i et let smurt, ovnfast fad, stilles i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 1 time. Må under stegningen dryppes hyppigt med smørret, der samler sig i bunden af fadet. Når kartoflerne er gennembagte, drysses de med salt. Skal kartoflerne anvendes til garniture, f.eks. til en ovnstegt steg, kan de steges sammen med kødet den sidste times tid af stegetiden. De pensles da med lidt smør og dryppes af og til med stegeskyen. Drysses til sidst med salt.