Asparges/slikasparges kogte

Asparges/slikasparges. Kogte. (4 port.)

¾ – 1 kg asparges

vand

salt

Tykke, sprøde asparges skylles og skrælles med kartoffelskrælleren fra hovedet nedefter mod stilken. Der må skrælles omhyggeligt, så ingen trævlet skræl overses. Til sidst skæres stilkenderne af og man må prøve sig frem med, hvor meget der skal fjernes, så det evt. træede stykke bliver skåret af. Skal aspargesvandet bruges, koges skrællerne først i letsaltet vand 10 – 15 minutter. Aspargeserne kan bindes i bundter eller pakkes i aluminiumsfolie, og man må passe på, at hovederne ikke stødes af. Skal aspargesvandet ikke bruges, står man sig ved at bruge folie, da aspargeserne på denne måde taber mindst i smag. Slikasparges serveres meget varme på en serviet, der opsuger fugtigheden. Spises med rørt smør, hollandaise- eller mousselinesovs eller serveres kolde i olie-eddikemarinade.