Farseret høne (pakket i fars)
høne
Kødfars:
½ kg flæskesmåkød til fars
2 tsk. salt
peber
ca. 75 g mel
1 lille fint hakket løg
2 dl. mælk
ca. 1 dl. vand
1 – 2 æg
Sovs:
25-30 g smør/margarine
2-3 spsk. mel
2-4 dl lys suppe
salt
kulør
Hønen istandgøres og koges (1 ¼ – ¾ timer efter alder). Alle hønsebenene fjernes og den skilles i så store stykker som muligt. Sovs: fedtstoffet smeltes i en tykbundet gryde, mel tilsættes, der røres kraftigt, herefter tilsættes suppe fra hønen (og evt. lidt fløde) og der smages til med salt, kulør tilsættes. Kødfars: Kødet males 2 gange gennem maskinen. Kommes i en skål, alle de øvrige ingredienser tilsættes, og det hele røres sammen. Evt. skal der tilsættes mere væde. Kødfarsen lægges i bunden og opad siderne på et ildfast fad. Heri lægges de mør kogte (eller stegte) hønsestykker. Lidt sovs hældes på. Et låg af fars lægges over og fadet sættes i ovn ca. ½ – ¾ time ved 200 grader.