Fiskefars 1, nem. (4 – 6 portioner)
200 g fiskefileter
2 tsk. salt
1 spsk. kartoffelmel
35 g margarine
3½ spsk. mel
2 dl. mælk
2 æg
peber
salt
Fileterne drysses med salt og står 5 – 10 min. Tør saltet af med husholdningspapir og skær evt. skind af fileterne. Hak dem 3 – 5 gange gennem maskinen, sidste gang med kartoffelmelet. Af mel, fedtstof og mælk laves en lys afbagning, der afkøles før æggeblommerne røres i. Tilsæt den hakkede fisk og rør farsen grundigt sammen. Salt og peber tilsættes, og til sidst vendes de stivpiskede hvider forsigtigt i. Denne fars kan bruges til fiskerand, -boller og –frikadeller. Tips: Høje, fine frikadeller fås bedst ved at koge store boller i saltet vand. De tages op og løber af på en omvendt tallerken, hvorefter de steges gyldne og sprøde. Lidt karry i farsen giver en god smag. Man kan endvidere skifte kødfars ud med fiskefars i alle retter, det giver en god variation på ens gode og ofte brugte farsretter.