Kogt gedde med persille
2 persillerødder
50 g persille
½ liter vand
salt
75 g ristet hvedebrød uden skorpe
1 gedde ca. 1 kg
salt
2 dl. hvidvin
¼ dl vineddike
friskrevet ingefær
hvid peber
stødt kanel
25 g sukker
nelliker eller safran
Persillerødder og persille skrælles, nippes og skylles. Persillerødderne skæres i ½ cm tykke skiver. Urterne koges i vand tilsat salt, til de er møre. Moses gennem en sigte eller blendes. Ristet hvedebrød kommes i grønsagsvandet i ca. 10 minutter. Presses gennem en sigte eller blendes. Gedden renses og skæres i 5 cm. tykke skiver eller efter ønske. Lægges i en fiskepande eller anden rummelig tykbundet gryde. Salt drysses over gedden. Mosen fra persillerødder, persille og hvedebrødspuréen blandes og kommes over fisken. Vin, vineddike, ingefær, groftkværnet hvid peber, kanel og sukker kommes over. Fisken koges ved svag varme, til den er mør. Gedden anrettes smukt på et fad, stødt nellike eller stødt safran drysses over retten.