Julebombe. (6 port.)
1 liter nougatis
2½ dl. piskefløde
50 g mørk chokolade
50 g marcipan
50 g chokoladeovertrukne orangegrene
50 g brændte mandler
50 cl. Grand Marnier
Skær orangegrenene i små stykker og marcipanen i meget små terninger. Hak chokoladen og de brændte mandler groft. Lad isen tø lidt op. Pisk fløden meget stiv og rør den i isen. Vend fyldet i isen, der fyldes i en rund plasticskål, som er smurt med mandelolie. Det er bedst, hvis isen når helt op til skålens kant, så er det nemmere at vende bomben. Dæk skålen med frysefolie. Rør i isen et par gange under frysningen, der tager en 3 – 4 timer. Når isen har stået halvdelen af tiden, hældes Grand Marnier over. Ved serveringen vendes julebomben ud på et stort fad og pyntes efter behag. F.eks. med en stor krave af kaffeflødeskum, drysset overdådigt med små spiselige guldkugler. I toppen en grankvist og en rød glaskugle.