Julebombe

Julebombe. (6 port.)

1 liter nougatis

2½ dl. piskefløde

50 g mørk chokolade

50 g marcipan

50 g chokoladeovertrukne orangegrene

50 g brændte mandler

50 cl. Grand Marnier

Skær orangegrenene i små stykker og marcipanen i meget små terninger. Hak chokoladen og de brændte mandler groft. Lad isen tø lidt op. Pisk fløden meget stiv og rør den i isen. Vend fyldet i isen, der fyldes i en rund plasticskål, som er smurt med mandelolie. Det er bedst, hvis isen når helt op til skålens kant, så er det nemmere at vende bomben. Dæk skålen med frysefolie. Rør i isen et par gange under frysningen, der tager en 3 – 4 timer. Når isen har stået halvdelen af tiden, hældes Grand Marnier over. Ved serveringen vendes julebomben ud på et stort fad og pyntes efter behag. F.eks. med en stor krave af kaffeflødeskum, drysset overdådigt med små spiselige guldkugler. I toppen en grankvist og en rød glaskugle.