Udgivet i Skriv en kommentar

Glaseret bacon

Glaseret bacon

Det er næsten noget af det allerbedste, man kan sætte på bordet til julefrokosten, men der kræves et absolut udsøgt stykke bacon.

ca. 650 g bacon

vand

urter efter behag

2 spsk sur sennep

3 spsk. puddersukker

2 spsk. sigtet rasp

18 – 20 kryddernelliker

50 g smeltet smør

Bacon sættes over varmen i koldt vand. Bringes i kog og skummes godt. Tilsættes lidt urter, hvorefter baconet koger over ganske svag varme ca. 1 time. Når det kogte bacon er let afkølet, fjernes sværen. Stryges derefter ovenpå fedtet med sur sennep, og dækkes med puddersukker blandet med sigtet rasp – blandingen skal presses godt ned i fedtet. Sættes på bradepandens ovnrist, der skal smøres en smule. Hist og her stikkes kryddernellikerne ned og der dryppes smeltet smør henover. Glaseres ved kraftig varme (250 grader) 10 – 12 minutter. Spises lunken eller kold, skåret i ganske tynde skiver.