En festlig julekage
Denne herlige kage er velegnet både til dessert ved en julemiddag, eller den serveres til en kop kaffe.
150 g udsøgte og faste grønne vindruer
75 g lyse rosiner
1 dl. rom
225 g smør
125 g sukker
4 æg
150 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g røde og grønne cocktailbær
lidt reven citronskal
Romglasur:
125 g flormelis
ca. 1 spsk. rom
De skyllede og aftørrede vindruer halveres og udstenes, lægges sammen med rosinerne i en skål og overhældes med rommen. Lad det henstå ca. ½ time, og hæld derpå rommen fra. Det blødgjorte smør røres kraftigt med sukker, og æggene røres i, et ad gangen, derpå kommer rommen til. Cocktailbærrene halveres og vendes sammen med vindruer og rosiner i melet, der forinden er sigtet med bagepulver. Foldes nu forsigtigt i det øvrige, plus den revne citronskal, og dejen samles med let hånd. En springform (ca. 1½ liter) pensles i to omgange med smeltet smør (første omgang skal stivne, inden der pensles igen) og drysses med sigtet mel. Dejen hældes i, og kagen bages ved svag varme (165 grader) ca. 1½ time. Kagen glaseres, når den er kold, med romglasuren. Når denne festlige kage skal spises, skæres den med en skarp kniv i tynde både – men skal naturligvis hel på bordet.