Julestjernen

Julestjernen

125 g honning

100 g puddersukker

125 g margarine

2 æg

1 spsk. kanel

½ tsk. stødt nellike

½ tsk. stødt ingefær

25 g syltet appelsinskal

75 g dadler

250 g mel

1 tsk. hjortetaksalt

Glasur:

200 g sigtet flormelis

1 á 2 æggehvider

Honning, puddersukker og margarine smeltet i en tykbundet gryde over svag varme og hyppig omrøring. Afkøles, og tilsættes sammenpiskede æg og krydderier. Appelsinskal og dadler hakkes, vendes i lidt af melet, iblandes det øvrige sammen med resten af melet sigtet med hjortetakssaltet. Dejen fyldes i en velsmurt og meldrysset stjerneform og bages ved jævn varme (175 grader) ca. 1 ¼ time. Til glasurenrøres det sigtede flormelis med æggehvider – jo længere glasuren røres, desto mere blank og tiltalende bliver den. Glasuren stryges over kagen, når den er kold, drysses med sølvkugler og i midten placeres en eller anden julefigur.Bemærk: En springform, der ikke må være for høj, kan dog anvendes.