Julestjernen
125 g honning
100 g puddersukker
125 g margarine
2 æg
1 spsk. kanel
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt ingefær
25 g syltet appelsinskal
75 g dadler
250 g mel
1 tsk. hjortetaksalt
Glasur:
200 g sigtet flormelis
1 á 2 æggehvider
Honning, puddersukker og margarine smeltet i en tykbundet gryde over svag varme og hyppig omrøring. Afkøles, og tilsættes sammenpiskede æg og krydderier. Appelsinskal og dadler hakkes, vendes i lidt af melet, iblandes det øvrige sammen med resten af melet sigtet med hjortetakssaltet. Dejen fyldes i en velsmurt og meldrysset stjerneform og bages ved jævn varme (175 grader) ca. 1 ¼ time. Til glasurenrøres det sigtede flormelis med æggehvider – jo længere glasuren røres, desto mere blank og tiltalende bliver den. Glasuren stryges over kagen, når den er kold, drysses med sølvkugler og i midten placeres en eller anden julefigur.Bemærk: En springform, der ikke må være for høj, kan dog anvendes.