Julemand + 30 honninghjerter

Julemand + 30 honningkager

375 g mandler

750 g sukker

750 g honning

125 g sukat

125 g pomeransskal

1 knsp. reven muskatnød

1 knsp. st. nelliker

30 g kanel

10 g potaske

3 tsk. vand

850 g mel

Glasur:

200 g florsukker

1 æggehvide

1 spsk. citronsaft

Smut og hak mandlerne. Hæld dem i en gryde sammen med sukker og honning og rist det gyldent ca. 10 minutter. Hak sukat og pomeransskal og kom det i sukkermassen sammen med muskat, nelliker og kanel. Lad det afkøle. Rør potasken ud i varmt vand og hæld den i dejen sammen med melet. Ælt dejen sammen og lad den hvile i køleskabet til næste dag. Rul dejen ud på et melstrøet bord. Klip en julemand ud i pap ca. 30 x 12 cm, og skær ham ud efter skabelonen. Læg figuren på en smurt plade. Stik eller skær resten af dejen ud til små honningkager. Bag kagerne i en varm ovn ved 200 grader i ca. 40 minutter. Rør florsukkeret ca. 10 minutter med æggehvide og tilsæt citronsaften. Fyld glasuren i en sprøjtepose og dekorer julemanden. Pynt også resten af kagerne med glasur eller dekorer dem med et lille nisse-glansbillede.