Julesnegl
100 g margarine
30 g gær
2½ dl. mælk
85 g sukker
500 g mel
2 æg
salt
Fyld:
80 g nødder
2 tsk. sukker
50 g margarine
Desuden:
20 g nødder
perlesukker
Smelt smørret i en kasserolle, tilsæt mælken og opløs gæren i den lunkne mælk. Tilsæt mel, æg, sukker og salt. Ælt dejen godt sammen og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca. 1 time). Slå dejen op og rul den aflangt ud. Smelt 50 g margarine og smør 2/3 ud over dejen med en pensel. Drys med hakkede nødder og sukker. Rul dejen sammen, læg den på en smurt plade og form den til en snegl. Den pensles med resten af smørret og drysses med hakkede nødder og perlesukker. Lad den efterhæve 20 minutter. Bag julesneglen i en varm ovn ved 200 grader i ca. 25 minutter. Skal helst spises mens den er lun.