Stegt Kalkun ( 10 per. )
1 kalkun ca. 5 kg
ferske spækskiver
salt, peber
50 g margarine
suppe el. vand
½ – 1 dl piskefløde
Kalkunen gøres i stand og senernetrækkes ud af lårene. Den gnides med salt og peber, brystbenene bøjes ellerknækkes og bryst, lår ombindes med tynde spækskiver. Kalkunen sættes op ogbelægges med margarine, før den lægges på siden på risten i bradepanden ogstilles i ovnen. Kalkunen sættes i en kold ovn og steges ved 160 grader i
3½ – 4 timer, den vendes når halvdelen af tiden er gået. Skyen hældes fra ogden efterbrunes ved 250 grader med åben ovndør el. ventil.
Skyen skummes for fedt, koges op med fløde, jævnes og smages til med salt oggelè.
Serveres med brunede eller franske kartofler, samt salat, kompot eller syltetøjevt. også kogte kartofler.