Forloren kråsesuppe
1 svine-, kalve- eller oksehjerte
1 løg
Ca. 50 g smør/margarine
Ca. 2 l vand
Urter
(blanding af evt. porrer, knoldselleri, gulerødder o.lign.)
2 spsk salt
Paprika
kulør
2 Æbler
1 pose svesker eller 2 håndfulde blommer
Salt
Sukker
2 spsk mel
Eddike
Hjerter gøres i stand og udvandes et døgn. Skær hjertet i småstykker ,stykkerne aftørres, før de brunes i fedtstoffet sammen med det snittede løg. Kogende vand, salt, paprika, kulør og urter tilsættes, og suppen koges under låg ved svag varme i 4 – 5 timer. Når hjertestykkerne er møre, tages de op, og suppen sies. Fedtet skummes af og æbler og svesker/blommer kommes i og koges 15 – 20 min. Et par skefulde af den varme suppe afbages med melet og spædes med den kogende suppe. Suppen kan også jævnes med meljævning, udrørt med lidt koldt vand eller suppe. Smages nu til med salt, sukker og eddike. Serveres med æggestand og ristet franskbrød. Kråserne spises til suppen.