forloren kråsesuppe

Forloren kråsesuppe

1 svine-, kalve- eller oksehjerte

1 løg

Ca. 50 g smør/margarine

Ca. 2 l vand

Urter

(blanding af evt. porrer, knoldselleri, gulerødder o.lign.)

2 spsk salt

Paprika

kulør

2 Æbler

1 pose svesker eller 2 håndfulde blommer

Salt

Sukker

2 spsk mel

Eddike

Hjerter gøres i stand og udvandes et døgn. Skær hjertet i småstykker ,stykkerne aftørres, før de brunes i fedtstoffet sammen med det snittede løg. Kogende vand, salt, paprika, kulør og urter tilsættes, og suppen koges under låg ved svag varme i 4 – 5 timer. Når hjertestykkerne er møre, tages de op, og suppen sies. Fedtet skummes af og æbler og svesker/blommer kommes i og koges 15 – 20 min. Et par skefulde af den varme suppe afbages med melet og spædes med den kogende suppe. Suppen kan også jævnes med meljævning, udrørt med lidt koldt vand eller suppe. Smages nu til med salt, sukker og eddike. Serveres med æggestand og ristet franskbrød. Kråserne spises til suppen.