Hønsekødssuppe med ost
1 høne
evt. 1 kalveskank
1-1½ spsk salt
ca. 2 l vand
2-3 gulerødder
1/4 selleri
1 persillerod
1 porre
1 suppevisk
Eller:
1 liter færdig hønsekødssuppe
Endvidere:
50 g danablue
2 dl. Fløde
2 æggeblommer
10 g mel
Radiser
Hønen gøres i stand og skylles omhyggeligt. (Frosne høns behøver ikke at skylles). Hønen sættes over ilden med så meget vand, at den er dækket, og skummes omhyggeligt, når den koger. En kalveskank kan koges med for at give suppen mere smag. Saltet tilsættes, og når suppen er færdigskummet, tilsættes de istandgjorte urter og suppevisken. Urterne og visken tages op, når de er møre. Når hønen er mør, tages den op, suppen sies og fedtet skummes af. Kogetiden er ca. 2 timer eller mere, afhængig af hønens størrelse og alder, for gamle høns kan den være op til 3-4 timer. Suppen jævnes ganske lidt med melet. Osten presses gennem sigte eller råkostjern direkte på suppen, der piskes igennem over ilden. Æggeblommer røres med æggeblandingen. På suppen drysses tyndtskårne, røde radiser og suppen serveres straks.