Aspic. (år 1950)
Aspic bruges til glasering af kolde anretninger. Citat: ”Aspic er let at tilberede og burde kendes af enhver husmoder. Det virker altid smukt at kunne servere forskellige, glaserede, kolde anretninger og har tillige den fordel, at anretningerne holder sig friske og saftige, således at man kan tillave retterne om morgenen og lade dem stå til aften eller om aftenen forud til næste dag.”
1 liter sky eller suppe
(kold og skummet, fri for fedtet)
2 let piskede æggehvider
2 knuste æggeskaller
12 blade husblas
kulør
Sky eller suppen tilsættes letpisket æggehvider, knuste æggeskaller, 12 blade husblas samt kulør, sætter det hele over ilden under stadig piskning, til det koger og alt skummet har samlet sig ovenpå, lægger så låg på og lader det stå 10 min. ved svag varme, hvorefter det sies gennem et i kogende vand opvredet klæde. Den klarede gelé eller aspic afkøles noget, hvorefter man skefuldevis hælder den over retten, der skal glaseres, indtil den er overtrukket med et lag deraf. Medens man glaserer retterne, må geléen holdes flydende, f.eks. over en dampende gryde, dog må den ikke være for varm, så at den smelter de foregående lag.