Rørvig kyllingepostej
1 stor kylling
50 g margarine
1 dl. portvin
1½ dl. piskefløde
salt, peber
Desuden:
500 g svinesmåkød
150 g fjerkrælever
¼ dl tør portvin
1 dl tør hvidvin
salt, peber
1 æg
1 laurbærblad
1 kvist timian
Brun kyllingen i margarine i en gryde. Drys med salt og peber og hæld portvin og fløde ved. Steg den ca. 35 minutter. Lad den afkøle. Svinesmåkød, fjerkrælever og indmad fra kyllingen køres en gang gennem kødmaskinen. Træk skindet af kyllingen og pil kødet af benene. Bryst kødet skal helst være i to hele stykker. Hak resten groft. Rør det hakkede kød med portvin, hvidvin, æg, krydderier og skyen. Lad farsen hvile ca. 2 timer. Læg halvdelen af farsen i en smurt postejform. Skær brystkødet i skiver og læg det over farsen. Fordel resten af farsen over og bag postejen i vandbad i ovnen ca. 1½ time. Lad postejen afkøle under let pres, så den kan suge væde og fedtstof. Stil den koldt, men helst ikke i køleskabet. Kan foruden at den serveres på frokostbordet også bruges som et koldt aftensmåltid med flütes og en salat af rå champignon og valnøddekerner.