Sild i Gelè

Sild i gelé. (år 1950)

6 ferske sild

salt

peber

hakket løg

½ liter vand

1 spsk. eddike

2 laurbærblade

peberkorn

1 æggehvide

knust æggeskal

tomater eller hårdkogte æg

Sildene rengøres og benene udtages, strøes med lidt salt, peber og hakket løg og rulles sammen fra halen og opefter. De lægges side om side i en kasserolle, overhældes med vand tilsat eddike, laurbærblade og lidt peberkorn og koges. Så tages de op, suppen skummes og afkøles, hvorefter den blandes med en letpisket æggehvide, den knuste skal af et æg og klares gennem et i kogende vand opvredet klæde. Lidt af den afkølede gelé lægges i bunden af en skyllet rand, og her kan som pynt nedlægges skiver af tomater eller hårdkogte æg. Når geléen er stivnet, lægges de kogte, sammenrullede sild deri, derefter atter lidt gelé og når den er stivnet, hældes resten i, til formen er fuld.