Kogetider for Grønsager

Kogetider for grønsager

Før i tiden blev grønsager KOGT! – i dag skal grønsager helst være bidefast, nedenstående kogetider er taget fra en kogebog fra 1940´erne:

Kartofler, nye15 – 20 min.Kartofler, gamle20 – 25 min.Gulerødder, nye15 – 20 min.Gulerødder, gamle20 – 45 min.Blomkål, må kun koges knap mør10 – 25 min.Ærter15 – 30 min.Selleri, i skiver10 – 30 min.Jordskokker15 – 30 min.Skorzonerrødder (koges i mælk)20 – 30 min.Sølvbeder20 – 30 min.Spinat5 – 10 min.Grønkål10 – 30 min.Porrer20 – 35 min.Asparges20 – 30 min.Rosenkål20 – 35 min.Hvidkål1 – 3 timerRødkål2 – 3 timer Små løg10 – 30 min.Bønner15 – 30 min.Valske bønner20 – 35 min.Spidskål20 – 35 min.Rødbeder, nye20 – 30 min.Rødbeder, gamle1 – 3 timer