Flødekartofler i Ovn

Flødekartofler i ovn. (6 pers.)

1 kg gamle melede kartofler

2 fed hvidløg

15 g blødt smør

50 g revet emmentaler

lidt revet muskatnød

salt, peber

4 dl. mælk

2½ dl. fløde

Til gratinering:

15 g smør

3 – 4 spsk. emmentaler

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Tryk skiverne let tørre i et viskestykke. Knus hvidløget og rør det med smørret. Smør et ovnfast fad med hvidløgssmørret. Læg kartoffelskiver, ost, salt og peber lagvis i fadet. Bland mælk og fløde og hæld det over kartoflerne, de skal være næsten dækket. Fordel smørklatter og ost over kartoflerne. Sæt fadet i ovnen på nederste rille i 1½ time ved 175 grader, til kartoflerne er gyldne og møre.