Lammeryg med appelsinsauce og krydret salat. (4 pers.)
Lammeryg:
1 stort løg
2 tsk. Merian
2 appelsiner
½ eller 1/1 lammeryg – ca. 2 kg
Salt
Peber
3 dl. Tør hvidvin eller bouillon
1½ dl. Appelsinsaft
1 spsk. orangemarmelade
Krydret salat:
1 salathoved
1 salatløg
½ grøn peberfrugt
1 bdt. Brøndkarse
Marinade:
5 spsk. olie
3 spsk. citronsaft
3 spsk. tør hvidvin
4 grønne oliven
3 spsk. kryddergrønt, hakket
Salt
Peber fra mølle
Tilbehør:
Hvide, kogte kartofler.
Lammeryg: Kom det hakkede løg i et smurt, ovnfast fad og drys merian over. Skræl appelsinerne tyndt. Fjern den hvide hinde. Skær skrællen i fine strimler, der fordeles over løgene. Skær appelsinerne i skiver. Gnid kødet med salt og peber og læg det i fadet. Læg appelsinskiverne hen over lammeryggen. Hæld vin eller bouillon over sammen med appelsinsaften. Lad det stege i en varm ovn ved 160 grader i 2 – 2½ time, til kødet er mørt. Læg lammeryggen på et serveringsfad. Hold det varmt. Si saucen ned i en kasserolle. Skum fedtet af og lad saucen koge ind, til der er tilpas tyk. Rør marmeladen i. Smag til med krydderier. Krydret salt: Pluk den skyllede, sprøde salat i småstykker. Skær løg og peberfrugt i fine, tynde skiver, del løget i tinge. Kom det hele i en stor, kold skål. Ryst marinaden med de finthakkede oliven og kryddergrønt. Hæld den over ved serveringen og bland salaten ved bordet.