Lammeryg med appelsinsauce/krydret salat

Lammeryg med appelsinsauce og krydret salat. (4 pers.)

Lammeryg:

1 stort løg

2 tsk. Merian

2 appelsiner

½ eller 1/1 lammeryg – ca. 2 kg

Salt

Peber

3 dl. Tør hvidvin eller bouillon

1½ dl. Appelsinsaft

1 spsk. orangemarmelade

Krydret salat:

1 salathoved

1 salatløg

½ grøn peberfrugt

1 bdt. Brøndkarse

Marinade:

5 spsk. olie

3 spsk. citronsaft

3 spsk. tør hvidvin

4 grønne oliven

3 spsk. kryddergrønt, hakket

Salt

Peber fra mølle

Tilbehør:

Hvide, kogte kartofler.

Lammeryg: Kom det hakkede løg i et smurt, ovnfast fad og drys merian over. Skræl appelsinerne tyndt. Fjern den hvide hinde. Skær skrællen i fine strimler, der fordeles over løgene. Skær appelsinerne i skiver. Gnid kødet med salt og peber og læg det i fadet. Læg appelsinskiverne hen over lammeryggen. Hæld vin eller bouillon over sammen med appelsinsaften. Lad det stege i en varm ovn ved 160 grader i 2 – 2½ time, til kødet er mørt. Læg lammeryggen på et serveringsfad. Hold det varmt. Si saucen ned i en kasserolle. Skum fedtet af og lad saucen koge ind, til der er tilpas tyk. Rør marmeladen i. Smag til med krydderier. Krydret salt: Pluk den skyllede, sprøde salat i småstykker. Skær løg og peberfrugt i fine, tynde skiver, del løget i tinge. Kom det hele i en stor, kold skål. Ryst marinaden med de finthakkede oliven og kryddergrønt. Hæld den over ved serveringen og bland salaten ved bordet.