Rabarbertrifli. (4 pers.)
½ kg tynde rabarberstilke
100 g sukker
6 – 8 store makroner
2 – 3 spsk. sød sherry
Creme:
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
2½ dl piskefløde
1 vanillestang
Flødeskum
Skær rabarberstilkene i 1½ cm lange stykker. Kog dem møre med sukker og et par spsk. vand. Lad dem svale. Creme: Pisk æggeblommer og sukker godt sammen og pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog med den flækkede vanillestang. Hæld den kogende fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes – cremen må ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen og lad cremen svale af. Fordel letknuste makroner i portionsglas og dryp dem med sherry. Kom rabarber og creme på. Top op med flødeskum.